Čurají ryby? Proč nám chutnají chipsy? Nejen na tohle odpoví další díl oblíbené knihy

Čurají ryby? Proč nám chutnají chipsy? a nyní Cože?? To jsou názvy (části názvů) unikátních knih, které se poutavou formou snaží přiblížit fyziku a biologii člověka. Autorem je Petr Stohwasser, bývalý učitel biologie a fyziky. Nyní, po čtyřech letech, vychází její volné pokračování – kniha s názvem Cože?? (Fyzikální otázky, která Vám nedají spát). Kvízovou formou si můžete vyzkoušet své vědomosti a dozvědět se odpovědi na zajímavé fyzikální problémy.

Proč jsou kapky kulaté? Uschne prádlo, když mrzne? Proč umývá teplá voda lépe než studená? Kolik stupňů Celsia má vakuum? Čurají ryby? To jsou otázky, na které lze najít odpověď v knize První neučebnice fyziky aneb Čůrají ryby?, která se stala bestsellerem s více než 18.000 prodaných výtisků.

Nyní, po čtyřech letech, vychází její volné pokračování – kniha s názvem Cože?? (Fyzikální otázky, která Vám nedají spát). Kvízovou formou si můžete vyzkoušet své vědomosti a dozvědět se odpovědi na zajímavé fyzikální problémy.

Věděli byste například… „Do sklenice s vodou, která je položena na váze, zasouváme prst (voda ze sklenice nevytéká). Hodnota na váze se: A. Zvyšuje., B. Snižuje., C. Zůstává stejná.“

O knize

Unikátní kniha se zajímavým konceptem se snaží přiblížit fyziku poutavou formou. V první části obsahuje 35 opravdu zvídavých otázek, na které si můžete zkusit odpovědět výběrem jedné z možností. Případně můžete otestovat své rodinné příslušníky či kamarády 🙂 Hodně problémů si můžete vyzkoušet doma, a ověřit si, že tomu skutečně je tak, jak se píše v knížce.

V druhé části jsou pak otázky zodpovězeny a názorně vysvětleny; doplněné o spoustu ilustračních obrázků a fotografií.

A co se třeba ještě dozvíte? Zda by se změnila délka dne, kdyby Slunce mělo poloviční hmotnost či jestli (a jak) je možné, aby plachetnice (bez motoru a na klidné vodě) plula rychleji, než je rychlost větru. Věkově je kniha vhodná pro čtenáře a čtenářky od 12 let. Více informací zde