Po hádce ho trefil lahví do hlavy. Napadeného ošetřili v nemocnici

Spor dvou mužů skončil zraněním. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů výtržnictví, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví.

„Po předchozím sporu měl na konci července minulého roku obviněný muž přijet k rodinnému domu v Chebu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po chvíli si měl otevřít neuzamčené vstupní dveře, vejít do předsíně a začít křičet na dvacetiletého mladíka, který v domě bydlel, aby za ním přišel ven. Ten následně před dům přišel a obviněný se ho měl snažit okamžitě fyzicky napadnout. Dvacetiletý mladík se ale ubránil a oba se začali přetahovat. Celý spor následně vyřešil otec napadeného, který na místo přišel a šarvátku ukončil. Obviněný měl poté nasednout do vozidla a z místa odjet,“ sdělil.

Znovu se měli oba mladíci potkat na konci listopadu minulého roku v jednom z chebských barů. „Po krátké slovní rozepři měl obviněný po dvacetiletém mladíkovi hodit prázdnou skleněnou láhev, kterou ho měl trefit do oblasti hlavy. Tímto jednáním mu měl způsobit zranění, která si později vyžádala lékařské ošetření,“ upřesnil mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.