Vyhrožoval manželce zabitím. Hrozí mu až čtyři roky za mřížemi

Až na čtyři roky by mohl jít do vězení sedmapadesátiletý muž, který se pravděpodobně nevyrovnal s tím, že ho opustila manželka. Ženě, na kterou si počkal, začal nadávat, vyhrožovat smrtí a donutil ji, aby s nim odjela.

Ke konci listopadu minulého roku v Sokolově nastoupila osmačtyřicetiletá žena do svého vozu s úmyslem odjet do zaměstnání. „V té chvíli k ní přijel její manžel, se kterým v té době už několik měsíců nežila,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Sedmapadesátiletý muž měl na ní nejprve křičet a poté jí vytáhnout za vlasy ven z vozidla. Pod pohrůžkou usmrcení měl poté ženu přinutit, aby usedla do jeho automobilu. Poškozená z obavy o svůj život uposlechla a muž jí poté proti její vůli odvezl ke své garáži v malé obci na Sokolovsku. Zde měl ženě pod pohrůžkou fyzické likvidace vyhrožovat, aby se jako jeho manželka s ním vrátila k zpět domů. Žena ze strachu splnila jeho pokyny a vrátila se s ním do jeho bytu. Po chvíli měla využít příležitosti, kdy muž venčil psa a z bytu utéct. Následně celý incident nahlásila na policii,“ sdělila.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinů vydírání, omezování osobní svobody a nebezpečné vyhrožování.

Dále byl muž obviněn ze spáchání přečinu nedovolené ozbrojování. „Toho se měl dopustit tím, že ačkoliv neměl patřičné povolení, měl ve své garáži přechovávat podomácku upravenou střelnou zbraň,“ doplnila mluvčí.