Video: Platil falešnými penězi, které si vytiskl doma. Mladistvému hrozí vězení

Pravděpodobně neměl dostatek peněz a tak si je vytiskl doma na tiskárně. V různých obchodech na Karlovarsku pak s nimi platil. Mladistvému muži tak hrozí v případě odsouzení odnětí svobody na 1,5 až čtyři roky.

„Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality se v poslední době zabývali případem padělání a pozměnění peněz, kdy měl neznámý pachatel zhotovit padělky bankovek nominální hodnoty 100 korun a následně je udat v různých obchodech na Karlovarsku do oběhu jako pravé,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Nyní se kriminalistům podařilo případ objasnit. „V úterý dne 3. února 2020 na základě předchozího souhlasu státního zástupce zadrželi mladistvého, který má mít padělání bankovek na svědomí. Během měsíce ledna měl mladík doma za pomoci počítače a tiskárny vyrobit nejméně dvě desítky bankovek. Následně je měl udávat do oběhu tím, že s nimi měl platit v různých prodejnách za zakoupené zboží,“ upřesnila mluvčí.

Během úterního dne kriminalisté provedli domovní prohlídku, při které zajistili výpočetní techniku použitou při výrobě a také část nepovedených padělků.“ Ještě téhož dne policejní komisař zahájil trestní stíhání mladistvého a obvinil jej ze spáchání provinění padělání a pozměnění peněz,“ dodala Kateřina Krejčí.