Dva roky měl týrat svou přítelkyni. Teď mu hrozí až osm let za mřížemi

Pravidelně měl svoji přítelkyni urážet a fyzicky napadat.  Situace se vyhrotila tím, že jí měl natlačit k otevřenému oknu a vyhrožovat, že jí z něj vyhodí, což nakonec také udělal. Policisté muže během několika minut zadrželi. Vyšetřovatel podal návrh na vzetí obviněného do vazby, který soudce neakceptoval, takže muž bude vyšetřován na svobodě. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního devětatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Od počátku roku 2018 do začátku roku letošního měl obviněný muž psychicky a fyzicky týrat svou dvaatřicetiletou přítelkyni, se kterou žil ve společné domácnosti. „Té měl vulgárně nadávat a urážet jí,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Kromě toho jí měl pravidelně fyzicky napadat údery do oblasti hlavy. Během prvního dne v tomto roce jí měl po další hádce sdělit, aby jejich společný byt opustila. Žena tak učinila, ovšem o den později se měla se svým přítelem usmířit a do bytu se vrátit. Po několika dnech měl ve večerních hodinách obviněný ženu ve večerních hodinách začít znovu vulgárně urážet a opět jí fyzicky napadat. Poté jí měl natlačit k otevřenému oknu a vyhrožovat, že jí z něj vyhodí, což nakonec také učinil. Po pádu z téměř metru a půl chtěla žena z místa uniknout, ale muž k ní došel a zavláčel jí zpět do domu. Následně mu měla sdělit, že je zraněná a potřebuje lékařské ošetření. Na to jí měl muž říct, že byt neopustí a pokud ano, tak ublíží jí i jejich společným dětem,“ upřesnil. Po několika desítkách minut měl muž zraněnou ženu nechat odejít a ta okamžitě vyhledala lékařské ošetření v chebské nemocnici. Poté byla věc lékaři oznámena na policii.