Seeberský advent naladil návštěvníky do vánoční pohody

Jaké tradice během adventu dodržovali naši předci na venkově? Jak se plete vánočka? Na tyto a mnohé další otázky odpověděla poutavá  akce, která se v minulých dnech konala na hradě Seeberg. Nesla příznačný název Seeberský advent.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5877006

„V sobotu 14. prosince během třetího adventního víkendu, se konal již 6. ročník Seeberského adventu,“ informovala muzejní pedagožka Petra Polívková. „Pořadatelé z řad Městského muzea Františkovy Lázně se rozhodli soustředit se na to hlavní, co by mělo provázet adventní dny a na což se v dnešní hektické době již spíše zapomíná. Tou tajnou ingrediencí je vánoční pohoda. Prostory hradu a především hrázděné barokní stodoly tak návštěvníkům nabídly možnost se na chvíli zastavit a odpočinout si od shonu a obchodních center,“ uvedla.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5877006

Čekala na ně zastavení, na kterých si například mohli vyzkoušet nahlédnout do budoucnosti skrz lidové zvyky a orákula. Ochutnat mohli čerstvou vánočku, či lahodný punč. „Všemi oblíbené bylo také zastavení s vyřezávanými dekoracemi z Krušných hor, mezi kterými projížděla mašinka. Nechybělo ani tvoření adventních dekorací pro malé i velké, nebo možnost napsat dopis Ježíškovi na Boží Dar,“ doplnila Petra Polívková.

Vystoupení lidového souboru Marjánek, který představil tradiční lidové zvyky a oblíbenou „Cestu do Betléma“ si užilo přes 200 návštěvníků, kteří v tento ten na hrad Seeberg dorazili.

Vice fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5877006