Seeberský advent naladí návštěvníky do vánoční pohody

Odpočinek v předvánočním shonu, připomenutí starých lidových zvyků i tvoření například adventních věnců nabídne letošní Seebergský advent. V sobotu 14. prosince od 13 hodin se svým návštěvníkům již po šesté otevře hrad Seeberg. Přichystáno bude také malé překvapení.

Více fotografií z minulé akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4924093

„V minulý letech jsme se při pořádání adventních odpolední soustředili na představení jednotlivých témat – od lidových obyčejů, přes tradiční Vánoce na chebském venkově, až po chutě a vůně Vánoc,“ uvedla muzejní pedagožka Petra Polívková. „Tento rok jsme se rozhodli všechna témata spojit a vyzdvihnout to, co dělá adventní čas nenapodobitelně kouzelným. Tou tajnou ingrediencí je pravá a především pohodová vánoční atmosféra,“ doplnila.

Více fotografií z minulé akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4924093

Co tedy na návštěvníky letos čeká? Stodola provoněna čerstvě upečeným vánočním pečivem a punčem pro zahřátí.  Pro potěchu oka bohatě ozdobený stromeček a oblíbené zákoutí s vyřezávanými dekoracemi z Krušných hor. Možnost nahlédnout do budoucnosti skrz lidové zvyky a orákula. Chybět nebude ani tvoření adventních dekorací pro malé i velké, nebo možnost napsat dopis Ježíškovi na Boží Dar.

Více fotografií z minulé akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4924093

Se dvěma hudebními pásmy v průběhu odpoledne vystoupí lidový soubor Marjánek – od 14:00 uvede pásmo s tradičními lidovými zvyky a v 15:15 Vás vezme na cestu do Betléma. Zajištěn bude bohatý stánkový prodej občerstvení, teplých nápojů a drobných dárků. Přichystáno bude i malé překvapení, které potěší děti a dospěláky vrátí na chvíli do dětských let. Protože, co by to bylo za Vánoce bez překvapení?

 Využít můžete autobusovou dopravu zdarma ve 13:00 ze zastávky Františkovy Lázně městské sady a ca. v 16:15 odjezd ze Seebergu zpět. Vstupné činí 50 Kč, děti mají vstup zdarma.