Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje má nové představenstvo. Do čela usedl Tomáš Linda

Shromáždění delegátů zvolilo nové představenstvo Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje (KHK KK). Do čela představenstva usedl Mgr. Tomáš Linda, MBA, který nahradil Ing. Josefa Ciglanského. Místopředsedy představenstva se stali Ing. Tomáš Musil IEn. a Ing. Miroslav Mertl.

Volba se konala v úterý 26. listopadu v chebském KC Svoboda. Kromě nových členů představenstva, a to včetně předsedy a místopředsedů, byli zvoleni také členové dozorčí rady (jmenný seznam na konci zprávy). Předsedou představenstva se nově stal Mgr. Tomáš Linda, MBA. Ten nahradil Ing. Josefa Ciglanského, který již svůj mandát neobhajoval. „Podnikatelský stav by měl být hlavní silou pozitivní přeměny jednotlivých oblastí napříč byznysem i společností a významnou měrou by měl přispět k tomu, aby se náš kraj zbavil neatraktivní nálepky strukturálně postiženého regionu,“ říká nový předseda představenstva. „Měli bychom se stát pro zbytek republiky vstupní branou na Západ. Inspirací a vzorem. Čerpat z výhod naší polohy, dostupné infrastruktury, dovedností a nápadů. Blízkost k jednomu z nerozvinutějších regionů na světě, Bavorsku, by nám měla být velkým benefitem a jedním z hlavních směrů naší budoucí aktivity.“ V následujících letech by například rád prohloubil spolupráci s německými komorami a jednotlivými podnikatelskými subjekty, chce se ale také zaměřit na důsledné prosazování zájmů regionu při budování dopravní infrastruktury a její napojení na sousední regiony. To znamená nejen dostavbu D6, ale i napojení na německou A93. Za důležité považuje kupříkladu také intenzivní komunikaci podnikatelských subjektů se školami.

„Nově zvolené představenstvo má bohaté zkušenosti s podnikatelským prostředím, což bude ku prospěchu rozvoje hospodářské komory, Komora by tak měla být teď ještě silnějším partnerem nejen pro své členy, ale pro všechny podnikatele v regionu. Jsem přesvědčený, že je to velká příležitost posunout hospodářskou komoru zase o krok dále.“ uvádí ředitel KHK KK Mgr. Stanislav Kříž. 

Představenstvo

Předseda: Mgr. Tomáš Linda, MBA, STRATA s.r.o.

Místopředsedové: Ing. Tomáš Musil IEn, OSVČ, ept connector s.r.o. Ing. Miroslav Mertl, SOKOREST s.r.o.

Představenstvo: Ing. Rudolf Borýsek , Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k.s. Ing. Josef Ciglanský, OSVČ, Lázně Františkovy Lázně, a.s. Mgr. Filip Dušek, Kukal & Uhlíř s.r.o. Oldřich Grill, LAGARDE Spedition spol. s r.o. Mgr. Pavel Janus, ISŠTE Sokolov Gerhard Knop, OSVČ Mgr. Jan Mraček, OSVČ, člen představenstva HK ČR Ing. Jan Novotný, Sancho Panza, s.r.o. Jakub Pánik, OSVČ, Ing. Tomáš Peták, STAX Metal Fibers s.r.o. Ing. Zdeněk Suchan, Autobusy Karlovy Vary, a.s.

Dozorčí rada: Ing. Milan Brejchal MBA, Synthomer a.s. Ing. Jiří Makaj, OSVČ Ing. Petra Poupová, SCH EKONOM, s.r.o. Petr Vašta, MSc., MBA, OSVČ Ing. arch. Václav Zůna, OSVČ

Krajská hospodářská komora je jediným zákonným zástupcem podnikatelů v ČR. Reprezentuje podnikatele při jednáních se státní správou, místní samosprávou i zahraničními organizacemi, ale také nabízí rozsáhlou poradenskou činnost a informační servis, organizuje širokou škálu vzdělávacích akcí, propojuje členy s dalšími partnery. Pomáhá členům najít lidské zdroje na trhu práce, organizuje setkávání personalistů, propojuje školy a zaměstnavatele.

Foto: KHK – KK