Zákazník přepadl taxikáře. Místo zaplacení vytáhl pistoli

Hlaveň zbraně viděl řidič taxíku místo peněz za svezení. Agresor požadoval peníze a pak zmizel ve tmě. Tohle se v minulých dnech stalo řidiči taxi, kterého si zavolal zákazník v Karlových Varech s tím, že chce odvézt do Chebu. Dobrou zprávou je, že pachatel dlouho před spravedlností neutíkal. Teď už sedí ve vazbě.

„V neděli 29. listopadu krátce po půlnoci v Karlových Varech nedaleko místního hotelu měl šestatřicetiletý muž nastoupit do vozidla taxi služby,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Následně se měl nechat odvézt do Chebu k místním garážím, a to údajně ke svému vozidlu. V momentě, kdy mělo dojít na placení, měl pod pohrůžkou střelné zbraně požadovat po řidiči vydání veškeré finanční hotovosti. Z obavy o svůj život taxikář vytáhl kasírtašku a muži vydal finanční hotovost ve výši kolem 5 tisíc korun. Po předání měl dále obviněný odcizit z přístrojové desky vozu tablet, a poté se dát na útěk. Vyděšený taxikář ihned kontaktoval policii,“ upřesnila.

Po pachateli okamžitě začaly dle zjištěného popisu osoby pátrat místní hlídky policie a prohledávat blízké okolí. Díky skvělé práci a místní znalosti policistů byl pachatel během krátké chvíle vypátrán a zadržen.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až desetiletý trest odnětí svobody.