Cukrárna zlákala lapku. Sebral pokladnu i cukrovinky

 Napřed si vyhlédl jednu z chebských cukráren, kde sebral pokladnu a dobroty. Snad aby nevyšel ze cviku, za několik dní rozbil okno u osobního auta, ze kterého ukradl oblečení. Výše uvedeného jednání se obviněný dopustil i přesto, že byl za stejný trestný čin v minulosti odsouzen nebo potrestán Okresním soudem v Chebu, proto mu teď v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Chebští kriminalisté rozšířili trestní stíhání třiadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež a poškozování cizí věci.

„Svého protiprávního jednání se muž měl dopustit ve dvou případech,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „V prvním případě na muže zřejmě přišla chuť na sladké. Začátkem října měl vniknout do cukrárny v Chebu a zde odcizit různé cukrovinky a finanční hotovost s pokladnou,“ upřesnila. Majitelce prodejny vznikla škoda ve výši kolem 20 tisíc korun.

Dalšího svého nezákonného jednání se měl dopustit v polovině října v Chebu. „Během ranních hodin jeho pozornost tentokrát přilákalo zaparkované vozidlo značky Volkswagen. Nejprve měl obviněný muž poškrábat lak u zadního okénka. Potom, co rozbil skleněnou výplň okna, měl vniknout do vozidla a odcizit z něj různé oblečení,“ doplnila mluvčí. Poškozením vozidla a odcizením věcí tak způsobil majiteli škodu ve výši kolem osm tisíc korun.