Zmlátil řidiče taxi a ještě mu poškodil auto

O tom, že každé povolání si s sebou nese určitá rizika, dokazuje nedávný případ řidiče taxi služby. Původně jeho noční služba začátkem srpna tohoto roku se zdála klidná. To, že skončí jeho napadením, si určitě nemyslel.

„V brzkých ranních hodinách vezl řidič dalšího zákazníka,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Vše probíhalo hladce, dokud čtyřiatřicetiletý muž nezačal taxikáře verbálně urážet. Ten ho vyzval, aby z vozidla vystoupil. Muž tak neučinil a vzápětí měl třiačtyřicetiletého řidiče fyzicky napadnout, a to opakovanými údery do oblasti hlavy. Výtržník měl poté vystoupit a několikrát do vozidla kopnout a z místa odejít. Svým jednáním měl způsobit škodu, která je předběžně odhadnuta na částku kolem deseti tisíc korun,“ upřesnila.

Poškozený muž utrpěl zranění, které si nevyžádalo omezení v běžném způsobu života.

Za výše uvedené jednání čtyřiatřicetiletého muže ze Sokolovska kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech obvinili ze spáchání přečinů výtržnictví, poškození cizí věci a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

Výše uvedeného jednání se obviněný dopustil i přesto, že byl za stejný trestný čin v minulosti odsouzen nebo potrestán Okresním soudem v Karlových Varech. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.