Fotografie připomenou nedávnou historii

Výstava s názvem `Mariánské Lázně 1989: 30leté vzpomínky` bude ke zhlédnutí v mariánskolázeňské galerii Goethe. Slavnostní zahájení se uskuteční v úterý 5. listopadu v 18 hodin.

Městské muzeum Mariánské Lázně srdečně zve na slavnostní zahájení výstavy „Mariánské Lázně 1989: 30leté vzpomínky“. Na třiceti panelech budou vystaveny fotografie, které připomenou přelom 80. a 90. let v Mariánských Lázních. Chybět nebudou snímky například generální stávky či návštěvy prezidenta Václava Havla. Návštěvníci si také připomenou, jak vypadaly lázeňské ulice, domy a také interiéry místních provozoven. Fotografie pocházejí z archivu Městského muzea Mariánské Lázně a od místních fotografů.

Výstava bude doplněna o vzdělávací projekt „Příběhy našich sousedů“ neziskové organizace Post Bellum. Žáci mariánskolázeňských základních škol se setkávali s místními pamětníky a jejich vzpomínky zpracovali do medailonků, které představili veřejnosti v červnu 2019 v Městském divadle v Mariánských Lázních. Nyní budou paměti, doplněné o fotografie a jiné písemnosti, vystaveny na několika panelech v Galerii Goethe.