Komentovaná prohlídka bude zaměřená na mariánskolázeňskou památkovou zónu

Architektura v průběhu století aneb co nám zbylo po předcích je název komentované prohlídky v Mariánských Lázních. Akce se uskuteční ve čtvrtek 24. října od 15.30 do 17.30 hodin. Délka prohlídky je přibližně dvě hodiny. Sraz je v Turistickém informačním centru.

Tematická komentovaná prohlídka: Městská památková zóna Mariánské Lázně se vyznačuje neobvyklým založením, kdy nejprve byly rozvrženy městské parky a posléze kolem nich vybudovány lázeňské objekty. Autorem tohoto urbanistického řešení byl zahradní architekt Václav Skalník, který byl jednou ze tří postav, jenž stály u zrodu Mariánských Lázní. Zajímavým tématem je architektura lázeňských domů, které upoutají svou mnohotvárností. Vydejte se po stopách architektonických slohů v Mariánských Lázních.

cena: 180 Kč/plná cena, 120 Kč/zlevněná

Slevy: Nárok na slevu mají děti od 6-15 let (děti do 5 let zdarma), studenti, držitelé karty ZTP a držitelé Senior karty. Držitelé Karlovy Vary REGION CARD mají prohlídku zdarma. Uvedené ceny platí na osobu. Sraz vždy v Turistickém informačním centru, Hlavní 47 (dům Chopin), tel. 354 622 474, 777 338 865