Karlovarští celníci zajistili další nelegální automaty

Minulý týden zajistili karlovarští celníci v chebské herně dalších šest nelegálních hracích automatů v hodnotě 600 tisíc korun. V pátrání po nelegálním hazardu v regionu budou karlovarští celníci pokračovat i nadále.

Foto: Archiv Celního úřadu

Celníci kontrolovali provozovnu v Chebu, kde zjistili, že provozovatel umožňuje hrát hazardní hry, ke kterým nebyla udělena povolení dle příslušného zákona. Zajistili šest nelegálních herních technických zařízení, typu Pegasus, v hodnotě 600 tisíc korun.

„Nelegální automaty celníci z provozovny odvezli do skladu celní správy,“ uvedla zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková. „Zjištěná porušení zákona předají na právní oddělení, kde budou projednána v rámci správního řízení, při němž provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a zabrání či propadnutí veškerého herního zařízení, jež k provozování nelegální hry sloužilo. Po pravomocném rozhodnutí budou nelegální automaty zlikvidovány,“ upřesnila.

Od začátku roku provedli karlovarští celníci téměř 90 kontrol hazardu, z nichž bylo 47 pozitivních. Celkem zajistili 51 nelegálních herních zařízení v celkové hodnotě více než pět milionů korun.