Ženou regionu se stala Jana Třísková

Letošní ročník soutěže Žena regionu v Karlovarském kraji už zná vítězku. Stala se jí Jana Třísková ze Citic, která pracuje v HZS Karlovarského kraje jako operátorka na tísňové lince 112. Studuje vysokou školu a žádný ze sportů jí není cizí. Aktivně se věnuje také pomoci ostatním, ať už se jedná o pomoc Hospici Sv. Jiří, Potravinové sbírce a nebo projektu, který připravuje a zatím nechce odtajnit podrobnosti.

„Pocity při vyhlášení? To byla směs všeho, překvapení, stresu, obav, radosti, ale i štěstí. Necítím se ve své kůži před tolika lidmi, takže jsem že všeho byla hrozně nervózní a klepala jsem se,“ uvedla oceněná Žena regionu Jana Třísková. Jak sama prozradila, dělá věci, které mají smysl a ty jí baví.

Jak by vypadal její ideální den? Na to výherkyně odpověděla, že začíná snídaní do postele, potom návštěvou sauny a  procházkou se psy. Končí večerem u pěkného filmu nebo posezením na zahradě, když jsou teplé letní večery. „A to vše samozřejmě po boku mého skvělého manžela,“ doplnila.

Foto: Archiv Jany Třískové

Jana Třísková pracuje u HZS Karlovarského kraje na tísňové lince 112 . „Mám  náročné povolání, ale velmi krásné a opravdu je potřeba se neustále vzdělávat. V nejbližší době mě čeká vykonání služební zkoušky.  Dále také studuji na České zemědělské univerzitě, takže se v podstatě učím pořád něčemu novému,“ vysvětlila.

Nejen skalní sportovci se mohou se ženou regionu setkat například na oblíbené benefiční akci Františkolázeňské 24hodinovce, ať už jako s účastnicí – běžkyní, nebo ji potkáte v zázemí jako dobrovolnici. „Už se těším na to, až po roce zase potkám všechny, kteří na 24 hodinovku přijíždí, ať jako běžci nebo dobrovolníci. Také mám v plánu jednu internetovou akci, která je zatím v plenkách a musím ji pořádně promyslet, ale výtěžek půjde jak jinak než na Hospic svatého Jiří,“ dodala Jana Třísková

Celonárodní soutěž ŽENA REGIONU je vyhlašována od roku 2009 a je určena pro všechny ženy, se kterými se denně setkáváme a které mnohdy dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají ostatním a ještě při tom všem zvládají péči o rodinu.