Na Seebergu si návštěvníci užili prohlídky a seznámili se s některými památkami v regionu

Jako každý rok i letos se na svátek Svatého Václava otevřely brány hradu Seeberg pro návštěvníky, kteří mají zájem o památky našeho kraje nebo jen chtěli strávit příjemné chvíle v prostorách hradu. Byly pro ně připraveny komentované prohlídky hradu, prezentace Mikroregionu Chebsko, Hartenbergu, Pomezné, Horního hradu a v neposlední řadě si mohli popovídat se zástupci Spolku pro dokumentaci a obnovu památek Karlovarského kraje.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5650413

Na akci se mohli přítomní seznámit například i s tím, jak pokračuje záchrana hradu Hartenberg. “Šlo o prezentaci toho, že nedaleko Chebu existuje památka, která se postupně zachraňuje,“ vysvětlila zástupkyně hradu Hartenberg Martina Vavřínová. „Již teď je z velké části přístupná a koná se zde řada akcí,“ upřesnila. Hned v soboru 5. října od 17 hodin je přichystáno Hartenberské strašení. Je to tradiční akce pro bojechtivé návštěvníky. Trasa je plná méně i více strašných strašidel.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5650413

„I v deštivém počasí návštěvníky na duši zahřála skvělá muzika v podání Karlovarského Jazz Combo Zdeňka Kráma a své mlsné jazýčky mohli uspokojit u dobrého jídla od velichovské hospody U Lípy, která se stala již tradičním partnerem našich akcí,“ uvedla kastelánka hradu Seeberg Hana Cestová. „Děkujeme všem, kteří k nám přišli prezentovat „své“ památky a věříme, že se v dalších letech budeme i nadále setkávat a podpoříme tak zájem o krásné a často neprávem opomíjené skvosty, kterých je nejen na Chebsku opravdu dostatek,“ doplnila