Chystejte draky! Blíží se drakiáda

Modelářské letiště LMK Lomnice u Sokolova se bude hemžit papírovými draky. Chystá se 2. ročník drakiády. Draci vylétnou k obloze v sobotu 19. října. Všichni zájemci mají nejvyšší čas začít s výrobou modelů. Akce se netýká jen těch malých, ale zasoutěžit si budou moci i dospělí. Část výdělku ze vstupu a celé akce věnují organizátoři Nadačnímu fondu Andělská Křídla naděje.

V loňském roce překvapil organizátory drakiády velký zájem veřejnosti, proto se rozhodli akci uspořádat znovu. „Letos jsme zvolili variantu ve spojení s modelářskými kluby na modelářském letišti LMK Lomnice, kde budou opět soutěže pro děti a dospělé,“ uvedl jeden z organizátorů Radek Vojta. „Nezáleží na tom, jestli budou modely doma vyrobené nebo zakoupené. Kromě toho bude přichystána za příznivého počasí ukázka modelářských letadel a model vrtulníku. Celou akci moderujeme s ozvučením, zajišťujeme zde občerstvení a parkování je v místě konání,“ upřesnil. 

Cesta je vyznačena mapkou na FB v události a bude značena i na komunikaci označena barevnými šipkami z hlavní silnice směr Sokolov-Kraslice a Sokolov-Chodov z křižovatky na začátku Lomnice. 

https://www.lmk-lomnice.eu/letiste/?fbclid=IwAR2anCOjpOpJ4pFBZlvzkF4xfRQF2ZMHk74ABBzlv5BhEhzQJbV2Y0UTxhE

Akce se v případě velké nepřízně počasí nekoná.

Vstupné je 50 korun, děti do 12 let a držitelé ZTP mají vstup zdarma. 

Část výdělku ze vstupu a celé akce věnují pořadatelé Nadačnímu fondu Andělská Křídla naděje. 

Hodnotit se budou tři kategorie: nejdéle látající, nejlepší doma vyrobený a nejlepší ze všech. Výherci obdrží medaile. „Do soutěží pro děti a dospělé během dne máme vždy také odměny za soutěživost. Celá akce se bude konat počínaje letoškem vždy na stejném místě, a to díky spolupráci s modelářským klubem LMK Lomnice u Sokolova, se kterými jsme se již domluvili na dlouhodobé spolupráci a rozšíření akce pro další ročníky. Tudíž bude drakiáda zase o něco zajímavější,“ doplnil organizátor. 

Program:

12:00 Zahájení akce

12:05 Dračí lety

13:00 Modelářská show

13:30 Dračí lety

15:00 Modelářská show

15:30 Dračí lety

16:45 Předání výtěžku Nadaci

17:00 Vyhlášení vítězů 

18:00 Ukončení akce

Po celou dobu letů na obloze budou probíhat soutěže pro děti a dospělé