Na úvěr kupovala mobily. Splácet se jí nechtělo

Touha po novém telefonu byla asi tak silná, že si žena z Chodova vzala úvěr, aby si ho mohla koupit. Na tom by nebylo nic divného, kdyby si nevymyslela údaje a závazek splácela. Teď hrozí osmadvacetileté ženě v případě prokázání viny až dva roky vězení.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetileté ženě z Chodova, kterou obvinili ze spáchání přečinu úvěrový podvod.

„Takového trestného činu se měla dopustit začátkem října roku 2016 v Chodově, kde si v jedné z prodejen rozhodla pořídit mobilní telefon,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Přímo v prodejně uzavřela úvěrovou smlouvu ve výši kolem sedmi tisíc korun. Dále v rámci této smlouvy měla čerpat další finanční prostředky, a to ve výši kolem 37 tisíc korun. Žena ve smlouvě o spotřebitelském úvěru měla úmyslně uvést nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a výši svých příjmů,“ informovala.
V takovém podvodném jednání měla obviněná žena pokračovat i nadále. „S totožným úmyslem se údajně vrátila do stejné prodejny na začátku dubna roku 2017. Prostřednictvím spotřebitelského úvěru si chtěla zakoupit další mobilní telefon. Při uzavírání smlouvy měla opět úmyslně uvést smyšlené informace o svém zaměstnání a výši příjmů. Na základě těchto sdělených informací jí byl úvěr poskytnut. V rámci této smlouvy žena čerpala finanční prostředky celkem ve výši kolem 10 tisíc korun,“ upřesnila mluvčí.
Do současné doby na splátkách obou úvěrů celkem uhradila pouze kolem 11 tisíc korun. Svým jednáním tak společnosti způsobila škodu kolem 43 tisíc korun.