Motocyklista nadýchal 3,44 promile. Muž na čtyřkolce přes dvě promile 

Zákaz požití alkoholu před nebo během jízdy nebere příliš vážně stále dost řidičů. Policisté v Karlovarském kraji řešili jen v poslední době další dvě nehody, ve kterých hrál roli alkohol. Muž na čtyřkolce nadýchal neuvěřitelných 2,12 promile, motocyklista neuvěřitelných 3,44 promile. Oba skončili v nemocnici.

Mužům karlovarští dopravní policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Začátkem srpna měl pětačtyřicetiletý muž z Karlových Varů řídit čtyřkolku po silnici ve směru od Chyše směrem na Čichořice, a to bez registrační značky,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Při projíždění pravotočivé zatáčky měl muž přejet vpravo mimo komunikaci. Poté se chtěl vrátit zpět na silnici, ale tímto manévrem se čtyřkolka převrátila a i s řidičem skončila mimo vozovku. Jeho schopnost řídit motorové vozidlo v danou chvíli podstatně snižovala opilost. Následně provedená orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla pozitivní s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,12 promile alkoholu,“ doplnila. 
Při dopravní nehodě řidič utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice v Plzni.

Další případ řešili policisté v polovině srpna. „Muž ve věku 26 let z Karlových Varů usedl za řídítka svého motocyklu, ačkoliv si byl vědom, že je ve stavu vylučujícím řídit motorové vozidlo. Při své jízdě po silnici u kempu Hubertus měl přejet do protisměru a následně i s motocyklem havarovat. Policisté během vyšetřování dopravní nehody s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,44 promile alkoholu. Řidič při dopravní nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice,“ upřesnila mluvčí.

Další jízdu policisté zakázali a pětačtyřicetiletému muži byl na místě zadržet řidičský průkaz. Druhému řidiči zadržen nebyl, neboť ho nepředložil ke kontrole. V případě prokázání viny hrozí řidičům trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Foto: Policie ČR