V novém klipu se objeví historické jádro Chebu

Videoklip k písničce Město jediné právě dotočil zpěvák a chebský rodák Hynek Tomm. Záběry do tohoto videoklipu vznikaly přímo v centru města Chebu. Zpěvák v písni vzdává hold městu, ve kterém od narození vyrůstal, a ve kterém – jak říká – zažil ty nejkrásnější chvíle. Právě proto se v písni skrývá i odkaz na zpěvákovu zesnulou maminku, která až do svého odchodu stála po jeho boku a pomáhala mu v životních situacích. Videoklip spatří světlo světa během měsíce srpna a zároveň se song objeví i na připravovaném albu.

Foto: Archiv – Hynek Tom s Miriam Kantorkovou

„K natáčení klipu jsem si vybral části města Chebu, které všichni dobře znají. Moji posluchači v něm spatří například hrad Cheb, kostel svatého Mikuláše a Alžběty, Kramářskou uličku nebo náměstí. Závěrem videoklipu ukážu i trochu ze soukromí, tedy přímo můj domov. Videoklip vznikal jeden celý den, v tuto chvíli ho má v rukách kameraman, který ho sestříhá do požadovaného formátu,“ sdělil zpěvák Hynek Tomm.

Video se následně objeví na zpěvákově oficiálním kanálu Youtube.

„Písnička samotná má pro mě naprosto zásadní význam. Je to srdeční záležitost. Mluvím tam o svém rodném městě, které dodnes miluji. A kam se neustále vracím. A samozřejmě jsem nesměl zapomenout na svou zesnulou maminku, o které v písni také zpívám, a přibližuji svým posluchačům, čím pro mě byla a jak mě při mých cestách do Prahy podporovala,“ poznamenal zpěvák Hynek Tomm.

Deska, která bude už pátou v historii, vyjde oficiálně v listopadu letošního roku. Název alba je Hynek Tomm zpívá Fouskoviny.

„Jak už název napovídá, půjde o nové písně, kde mi texty na 10 skladeb napsal básník a textař Josef Fousek. Shodou okolností je tento rok právě pro Pepu ten životní, jubilejní, bylo mu osmdesát let. Pokud všechno dopadne tak, jak si přeji, měly by se objevit na CD i bonusy ve stylu rocku a šansonů. Velkou radost mám, že mé pozvání k CD přijal skvělý kytarový virtuos Matěj Rak. Na desce zazní i duety,“ poznamenal zpěvák.

Křest nového alba, který bude součástí i prvního koncertu v rámci této desky, se uskuteční záměrně 15. listopadu, a to v pražském divadle Horní Počernice. Stane se tak předvečer dne, kdy by zpěvákova maminka oslavila narozeniny. „Slavnostního křtu se ujme Zuzana Bubílková a já vás milí přátelé, co nejsrdečněji zvu,“ poznamenal Hynek Tomm.

Foto: archiv Hynka Tomma