Agresivní mladík se v Sokolově oháněl pistolí

Potyčka dvou mužů v Sokolově skončila střelbou, naštěstí jen do vzduchu. Zbraní se okolo sebe oháněl osmnáctiletý mladík. Díky svědkům, kteří mu pistoli sebrali, se událost obešla bez zranění. Mladý agresor si může v případě odsouzení posedět až tři roky za mřížemi.

Sokolovští policisté sdělili 18letému muži z Chebu podezření ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví.
„V sobotu 7. září v Sokolově během nočních hodin se měl nejprve dopustit potyčky s jiným mužem, a to na místě veřejnosti přístupném před zraky několika dalších osob,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Jeho agrese však vyvrcholila, když si všiml pohledů přihlížejících. Podezřelý vytáhl zbraň, kterou namířil na hlavu muže, přičemž mu řekl, že mu nedělá problém ho zastřelit. V tom jedna z nezúčastněných osob útočníkovi zbraň stáhla dolů. Ten však muže, na kterého mířil, udeřil pěstí do oblasti obličeje. Dále měl jednou vystřelit ze zbraně směrem do vzduchu a poté začal mířit i na další osoby nacházející se v jeho okolí,“ informovala.
Celý incident pomohli ukončit náhodní svědci, kteří muže povalili na zem a zbraň mu odebrali. „Tu poté předali přivolané policejní hlídce. Policisté agresivního muže zadrželi a eskortovali na policejní služebnu. Po provedených procesních úkonech byl propuštěn na svobodu. Veškeré skutečnosti kolem uvedeného případu jsou předmětem dalšího šetření, které policisté zpracovávají formou zkráceného přípravného řízení,“ upřesnila mluvčí.
Svým protiprávním jednáním vzbudil velmi důvodnou obavu o život a zdraví poškozeného muže.