Od června do srpna zajistili celníci v příhraničí drogy za téměř 800 tisíc korun

Karlovarští celníci pokračují v kontrolách přeshraniční přepravy, při nichž, také ve spolupráci s německými kolegy, zajistili od června do srpna drogy v hodnotě téměř 800 tisíc korun. Zajistili je v poštovních zásilkách i při kontrolách na silnicích. V 90 případech objevili téměř 450 ks tablet extáze, 200 g marihuany, 190 g pervitinu, bezmála 130 ks tablet LSD, 95 g amfetaminu a několik gramů kokainu, hašiše a lysohlávek. Případy byly předány k dalšímu řízení.

Pracovníci mobilního dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj se v rámci součinnostních   kontrolních akcí s německými kolegy zaměřují především na odhalování nelegální přeshraniční přepravy zboží.

„Společné kontroly čeští a němečtí celníci provádějí pod pracovním názvem COOPERATION DE střídavě na území obou států na pozemních komunikacích, ve vlacích, v okolí tržnic či na poště, kde kontrolují poštovní zásilky,“ uvedla zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková. Při kontrolách pomáhají také služební psi speciálně vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek.

„Od června do srpna zajistili celníci v příhraničí drogy za téměř 800 tisíc korun. Alarmující je nejen zajištěné množství drog, ale také vynalézavost jejich ukrytí i široká škála druhů drog,“ upřesnila mluvčí.

Přeprava jakéhokoliv množství omamných či psychotropních látek, i v poštovních zásilkách, je trestným činem. Celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále.

Foto: Celní úřad pro Karlovarský kraj