Měl doručovat zásilky, některé si však nechal pro sebe

Řidič jedné z přepravních přepravních společností si některé zásilky nechal pro sebe, místo toho, aby je doručil adresátům. Celkem si měl ponechat čtyři mobilní telefony. Za uvedené jednání mu tak v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání 30letého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu zpronevěra.

„Tohoto protiprávního jednání se měl dopustit jako kurýr zásilek pro jednu z doručovatelských společností,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Muž měl přístup k jednotlivým zásilkám, u kterých měl ve dvou případech odcizit jejich obsah a v jednom případě si přisvojit část ze svěřené finanční hotovosti. Obviněný muž měl v polovině prosince roku 2018 na Chebsku doručit zásilku na dobírku a z vyinkasované částky si ponechat část finanční hotovosti ve výši přes jeden tisíc korun. Počínat si měl obdobně i během začátku roku 2019. Ve dvou případech měl doručovat zásilku, kterou však adresátům nedoručil. Z těchto zásilek si měl ponechat čtyři nové mobilní telefony,“ doplnila.

Zásilky poté vrátil zpět na depo jako nedoručené. Společnosti tak způsobil škodu kolem 35 tisíc korun. Za uvedené jednání mu tak v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.