Vězeň si svobodu moc neužil. Pobyt ve vězení si teď prodlouží 

Až o pět let déle by mohl pozorovat  život zpoza mříží vězeň, který opustil pracoviště a vydal se do světa. Na svobodě si užil jednu hodinu než byl vypátrán policisty.

„Ve středu dne 28. srpna 2019 v dopoledních hodinách přijal operační důstojník oznámení o tom, že 48letý vězeň svévolně opustil nestřežené pracoviště na Karlovarsku,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. Hlídky byly okamžitě seznámeny s popisem muže a začaly po něm bezodkladně pátrat. Svobody si však dlouho neužil, neboť byl již po hodině vypátrán a zadržen policisty dopravní policie u železniční tratě směr na Počerny. Při svém odchodu měl odcizit jízdní kolo, které měl využít k rychlejšímu opuštění areálu pracoviště. To měl zanechat na vlakovém nádraží v Karlových Varech, kde bylo následně nalezeno místní hlídkou policie,“ doplnila.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy vary Rybáře zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a maření úředního rozhodnutí a vykázání. Za uvedené jednání mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Případ je dále v šetření policie.