Bourali pod vlivem. Jeden ve Františkových a druhý v Mariánských Lázních

Jeden řidič poničil oplocení zahrady, druhý elektrický rozvaděč, ale jedno mají společné. V krvi jim kolovalo pořádné množství alkoholu.

Na konci července letošního roku řešili chebští dopravní policisté dvě nehody, při kterých byli řidiči pod vlivem alkoholu. „K té první mělo dojít ve Františkových Lázních, kde řidič osobního automobilu zřejmě nezvládl řízení při průjezdu levotočivé zatáčky, dostal smyk a následně s vozidlem narazil do oplocení zahrady,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po příjezdu policejní hlídky se jednapadesátiletý muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,82 a 2,03 promile. Policisté navíc v evidencích zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění,“ upřesnil. Škoda na vozidle a poničeném plotě byla předběžně odhadnuta na částku téměř 85 tisíc korun.

Předposlední červencový den měl pod vlivem alkoholu usednout za volant i osmatřicetiletý muž z Prahy. „Ten v Mariánských Lázních zřejmě nezvládl řízení osobního automobilu, se kterým měl nejdříve najet na obrubník a následně se dostal do protisměru, kde narazil do trolejového vedení, u kterého poškodil elektrický rozvaděč. Po příjezdu policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 2,29 promile. Po nehodě byl řidič převezen a následně hospitalizován v nemocnici,“ upřesnil mluvčí. Škoda na vozidle a poničeném elektrickém rozvaděči byla odhadnuta na 80 tisíc korun.

Po provedených úkonech policisté oběma mužům sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Osmatřicetiletému muži navíc sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.