Pozor: Blíží se nábor nováčků do kurzů sebeobrany

Kdo rád cvičí a učí se novým dovednostem, ten bude vítán na již třetím náboru nováčků do kurzů izraelské sebeobrany Krav Maga – KAPAP. Škola funguje v rámci celorepublikové sítě škol KAPAP CZECH a vede ji jediný český MASTER TEACHER instruktor Michal Janoušek alias Mike. Zájemci se mohou přijít zapsat v pátek 13. září od 18 hodin do tělocvičny v chebské Písečné ulici 2.

 Foto: Archiv pořadatelů

Co je vlastně Krav Maga – KAPAP? „Je to moderní, funkční a jednoduchá sebeobrana pro každého. Techniky vycházejí z izraelských vojenských a protiteroristických zkušeností, takže jsou rychlé a efektivní,“ vysvětlil instruktor Michal Janoušek. „A hlavně je cvičení vhodné pro každého. Naše výcviky jsou otevřené zájemcům od 14 let věku, horní věková hranice není omezena – cvičí u nás i pán, kterému je osmdesát let,“ uvedl. 

Jedná se o fyzické a kontaktní cvičení, ale náročnost je uzpůsobena úrovni daného jednotlivce, takže se zájemce nemusí bát, že je instruktoři takříkajíc zničí. To není cílem. 

Obsahem výcviku jsou jak techniky obrany proti neozbrojenému útočníkovi, tak techniky sebeobrany proti zbraním typickým pro napadení na ulici – nůž, tyč, pistole, boxer, apod. Vše se cvičí od jednoduchých principů po složitější, od pomalého plynulého pohybu do bleskové rychlosti. 

„KAPAP má šest technických stupňů, cvičenci mohou postupně rozvíjet své dovednosti a po několika letech výcviku se stát třeba trenéry. Každopádně se jedná o systematický a dlouhodobý výcvik, protože jedině takový funguje v krizové situaci. Těšíme se na vás na našem náboru 13. září, kde se potkáme jak s místními trenéry, tak hlavním trenérem KAPAP CZECH pro ČR. Přijďte a zdarma si zcela nezávazně vyzkoušíte náš trénink,“ doplnil instruktor. 

Tréninky v Chebu probíhají 3x týdně – v úterý/středu, pátek a neděli. 

Více info na www.kapap-czech.cz.