Kostel sv. Wolfganga zněl hudbou v podání Dua Deliou

Nejen skandinávská hudba zněla o uplynulém víkendu kostelem sv. Wolfganga na Seebergu. Duo Deliou – ve složení Jitka Malczyk, česká houslistka, a bretonská harfenistka Celestine Doedens – v unikátním prostředí obnovovaného kostela vytvořilo originální atmosféru.

Hudebnice v autorských skladbách čerpají inspiraci z vlastních hudebních kořenů, ze svých cest a tradičního folkloru, ať už z oblasti Bretaně, Čech, Maďarska, Balkánu, Turecka a Skandinávie. Hudba Deliou je emotivní, plná dynamiky i hraní s tichem, přímá i tajemná, něžná i lidově syrová, dovolí vám snít, strhne vás do divokého tance a zároveň vypráví příběh.

Kostel sv. Wolfganga v Ostrohu je jednou z mnoha historicky cenných sakrálních staveb regionu zpustošených v průběhu 2. poloviny 20. století. Díky zájmu a angažovanosti místní obce však kostel od roku 2006 prochází postupnou obnovou, která z něj opět činí půvabné místo k setkávání a rozjímání. Právě toho využili pořadatelé koncertu, který nabídl více než jen kvalitní hudební poslech, a z jehož výnosu byla zároveň podpořena obnova kostela.

Akci zorganizovalo Městské muzeum Františkovy Lázně, obec Poustka a Spolek pro záchranu kostela sv. Wolfganga v Ostrohu.