Stavba centra na Soosu zdárně pokračuje

V tuto chvíli už je hotová hrubá stavba nového návštěvnického centra na Národní přírodní rezervaci Soos. Do konce roku má být hotová kompletně. Během zimy se pak prostory vybaví nábytkem a na jaře 2020 budou moci do nových prostor přijít i návštěvníci rezervace.

„Během srpna až do konce turistické sezóny bude částečně omezen provoz parkoviště kvůli budování inženýrských sítí, protože pracovníci firmy budou muset část rozkopat, dvě třetiny parkoviště budou i nadále k dispozici návštěvníkům,“ uvedl starosta města Františkovy Lázně Jan Kuchař.

Provoz Soosu nebude nijak dál omezen.

V přízemí nového objektu bude recepce pro odbavení až 40 lidí a zázemí pro správce rezervace. V patře pak budou pracovny pro badatele, kteří do naší rezervace často přijíždí. Vedle této budovy vznikne zelená učebna, která bude sloužit pro ekologickou výchovu dětí, ale i jako zázemí pro návštěvníky. Ti si po prohlídce rezervace dosud neměli kde odpočinout.

Součástí nové stavby bude i nová budova s toaletami.

Modernizace zázemí národní přírodní rezervace Soos přijde na přibližně 18 milionů korun, přičemž dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj pokryje až 90 % této částky.