Mariánskolázeňskou kolonádu provoní speciality. Chystá se Food festival

Po loňském úspěchu mariánskolázeňského Food festivalu se chystá druhý ročník. Opět nebudou chybět vybrané lahůdky. Zájemci v sobotu 14. září ochutnají například dobroty moderní street food kuchyně.

„Už teď je jasné, že bude ještě více prodejců než loni a návštěvníci tak budou moci ochutnat ještě více různorodých dobrot z různých koutů světa,“ informovala organizátorka Andrea Sasková. Bude větší pódium a ještě vybranější kulturní program.

Návštěvníci budou moct nakoupit různé speciality ve speciální sekci pro prodejce. K dostání budou například domácí potraviny, sýry i marmelády. Přibudou i místa k sezení a tedy nerušenému vychutnání lahůdek.

Jaké speciality budou letos v Mariánských Lázních k dostání? „Opět to budou různé dobroty z moderní street food kuchyně. Nebudou chybět kvalitní hamburgery, trhané maso, asijské speciality, vegetariánské i veganské dobroty. Nezapomínáme ani na milovníky sladkého a po loňském velkém úspěchu “sladkých stánků” jejich nabídku letos rozšíříme. K ochutnání budou sladké plněné koblížky, lívanečky, palačinky a jiné pochoutky,“ uvedla organizátorka.

Protože je třeba jídlo řádně zapít, bude na festivalu opět i několik druhů piv, koktejlový bar, víno nebo medovina.

Co mělo v loňském roce největší ohlas? „Obrovský ohlas měl stánek se specialitami z avokáda a tak trochu raritní food truck Chilli táta. Oba svou účast přislíbili znovu a já už se na ně moc těším. Jak jsem už říkala, úspěch mělo i vše sladké, nicméně bylo toho málo, proto bude pro sladkomilce připraveno více stánků než loni,“ vysvětlila Andrea Sasková.

Ano, skvělé jídlo, dobré pití a výborná muzika k sobě prostě patří, a tak organizátoři chystají možnost poslechu několika místních kapel a jako hlavní hvězdy vystoupí kapela Poletíme?, která už vydala několik CD a pravidelně vyprodává pražské kluby. „Jako překvapení bude i jedna taneční a sportovní exhibice… ale to už nechám opravdu jako překvapení, přijďte se podívat,“ doplnila organizátorka