Z nosiče ukradl dvě kola. Škoda je 40 tisíc korun

O dvě jízdní kola za 40 tisíc korun přišel jejich majitel ve Františkových Lázních. Připravil je o ně osmatřicetiletý lapka z Chebu, který je obratem prodal.

Policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže osmatřicetiletému muži z Chebu. Muž není pro policisty neznámý. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za stejný trestní čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

„Muž se měl v nočních hodinách na přelomu července a srpna letošního roku procházet ulicemi Františkových Lázní,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Před jedním z místních hotelů si muž všiml zaparkovaného vozidla, na kterém měl majitel na nosiči upevněna a zámkem zabezpečena dvě horská jízdní kola. Muž měl přistoupit k automobilu a po chvilce jedno z kol z nosiče sundat, nasednout na něj a odjet. Kolo si poté uschoval ve křoví v nedalekém parku a následně se vrátil i pro druhé jízdní kolo. Také to měl z nosiče odcizit,“ upřesnil.

O několik hodin později měl obě jízdní kola prodat a finanční prostředky si nechat pro svoji potřebu. Svým jednáním způsobil majiteli jízdních kol škodu 40 tisíc korun.