V Karlovarském kraji hrozí přívalové srážky

Silný déšť a bouřky zasáhnou Karlovarský kraj během středečního odpoledne. Kolem Slavkovského lesa by mohlo spadnout až 40 milimetrů srážek na metr čtvereční. Navíc se ochladí. Studená fronta přetrvá v kraji až do čtvrtka, kdy se trochu oteplí a o víkendu opět teploty klesnou. 
„Silné srážky musejí lidé čekat na celém území kraje. Především kolem Slavkovského lesa, to znamená, u Mariánských Lázní, Sokolova a Karlových Varů by srážky měly být mnohem intenzivnější než kdekoliv jinde,“ uvedl pozorovatel počasí ze Šindelové Rudolf Kovařík. První srážková pásma už se začala tvořit v Karlovarském kraji v úterý odpoledne. 

„Ve středu se tedy lidé v kraji mohou připravit na polojasno až oblačno, během dne bude přibývat oblačnost až na zataženo s přeháňkami a bouřkami, na některých místech i silnějšími. Nicméně na velké části našeho kraje budou mít bouřky letní charakter,“ sdělil Rudolf Kovařík. 

Teploty se budou během středy pohybovat zhruba kolem 28 stupňů, ve čtvrtek se však ochladí na 21 stupňů. 

„Naštěstí půda není v kraji úplně vyschlá, takže by velkou část srážek mohla pojmout a vsáknout, tím se zmírní povrchové sucho,“ dodal Rudolf Kovařík.  

VID