Nehorázné! Lupič zmlátil seniory a okradl je

Neuvěřitelně odporného činu se dopustil osmadvacetiletý muž z Aše. Na hřbitově popíjel alkohol a asi měl dlouhou chvíli. Když odcházel, právě na hřbitov přicházel starší manželský pár, který se stal terčem jeho agrese. Napřed oba seniory zmlátil a pak jim ještě ukradl auto, se kterým poté havaroval. Policistům agresor neutekl, za několik minut ho dopadli. Po provedených úkonech byl muž na pokyn státního zástupce propuštěn ze zadržení. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Aše, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu výtržnictví.

„Osmadvacetiletý muž měl ve středu 24. července ve večerních hodinách popíjet alkoholické nápoje v prostoru městského hřbitova v Aši,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Když z místa odcházel, tak potkal manželský pár ve věku 72 a 70 let, kteří naopak do prostoru hřbitova společně šli. Po několika minutách, kdy manželský pár hřbitov opouštěl, tak měl obviněný nejdříve fyzicky napadnout dvaasedmdesátiletého muže. Toho měl udeřit několika ranami pěstí do obličeje a povalit ho tím na zem. Následně fyzicky zaútočil i na jeho manželku, kterou měl pěstí několikrát udeřit do hrudníku. Poté měl přistoupit k ležícímu muži a z kalhot mu odcizit klíče od nedaleko zaparkovaného osobního vozidla. Obviněný se pak vydal k vozidlu, se kterým měl z místa odjet. Směrem na obec Výhledy u Aše ale zřejmě nezvládl řízení a s vozidlem vjel mimo vozovku,“ doplnil.

Po nehodě měl automobil nechat havarovaný mimo komunikaci a jít pěšky zpět do Aše. V tu dobu už ale o jeho počínání věděla policejní hlídka, která ho během několika minut zadržela.