Drzá zlodějka muži sebrala peněženku

Policisté pátrají po neznámé asi padesátileté ženě. V mariánskolázeňském knihkupectví přistoupila k muži, který si vybíral zboží. Stačila jí jen chvilka a peněženka rázem změnila majitele. V případě jakýchkoliv informací k hledané ženě volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

„Neznámá žena měla ve čtvrtek 27. června v době mezi 12:30 a 12:40 hodin přijít do knihkupectví v Mariánských Lázních,“ řekl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Zde měla přistoupit k prodejnímu pultu, kde v tu dobu s prodavačkou komunikovala dvojice osob, která prodejnu také navštívila. Neznámá žena měla přistoupit k čtyřiašedesátiletému cizinci, rozepnout mu zip u kabely, kterou měl zavěšenou přes rameno, a z té mu odcizit peněženku s finanční hotovostí. Následně měla žena prodejnu opustit. Cizinci tímto jednáním způsobila škodu téměř 10 tisíc korun,“ upřesnil.

Dle kamerového záznamu se jednalo o ženu střední postavy ve věku kolem padesáti let. Žena měla nápadně tmavé obočí, větší oválné oči a úzké rty. Na sobě měla tmavé boty, světle modré tříčtvrteční kalhoty se vzorem, světle modré či bílé tričko s krátkým rukávem a na hlavě měla nasazený klobouk barvy khaki. V uších měla výrazné kruhové náušnice.