Přisvojila si peníze, které nebyly její

Až na pět let by mohla jít do vězení žena, která si nechala peníze, jež však nebyly její. Škoda, kterou způsobila, se vyšplhala na částku v přibližné výši 57 tisíc korun.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetileté ženy z Karlových Varů, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu zpronevěra.

„Obviněná žena se takového skutku měla dopustit v období od poloviny dubna do začátku června roku 2018,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „V provozovně v Karlových Varech vedla výdejní místo pro přepravce zásilek. Obviněná žena úmyslně neodvedla společnosti finanční prostředky z více jak 50 dobírkových zásilek, které vybrala od zákazníků při jejich výdeji. Toho se dopustila i přesto, že si byla vědoma, že finanční prostředky vybrané od zákazníků z přepravovaných zásilek jsou cizí majetkovou hodnotou, která ji byla svěřena pouze v rozsahu výkonu činností příkazníka ve výdejním místě s tím, že bude finanční prostředky pravidelně odvádět společnosti,“ upřesnila.

Aby zakryla své protiprávní jednání, nezavedla v elektronické evidenci u jednotlivých zásilek, že byly řádně doručeny příjemci. Přestože zásilky řádně předala zákazníkům a vybrala od nich doběrečné, takto získanou hotovost si ponechala a neoprávněně použila pro svou vlastní potřebu.