S třemi promile sedl na kolo. Skončilo to nehodou

Anděl strážný pravděpodobně bděl nad cyklistou, který pod vlivem alkoholu nezvládl řízení a upadl na chodník. V krvi mu totiž kolovaly neuvěřitelné tři promile, i přes to ale utrpěl jen lehká zranění.

V neděli 14. července v 19.45 hodin došlo k dopravní nehodě na silnici ve směru od Chodova směrem na Novou Roli. „Třiačtyřicetiletý cyklista jedoucí na jízdním kole zřejmě nezvládl řízení, přejel do protisměru a poté upadl na chodník,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Při nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen na ošetření do nemocnice. Policisté z obvodního oddělení v Nové Roli provedli s cyklistou orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Ta vyšla pozitivně s nejvyšším výsledkem 3,18 promile alkoholu v krvi,“ upřesnila. Ke zranění dalších osob nedošlo.

PREVENCE:

Cyklista je také řidič, a proto nesmí požít alkoholický nápoj před jízdou nebo během jízdy. Pod vlivem alkoholu tvoří nebezpečí nejen pro sebe, ale také by mohl ohrozit život a zdraví ostatních účastníků provozu na pozemní komunikaci. Alkohol snižuje vnímání vašeho okolí a zhoršuje stabilitu. Dále by cyklisté neměli při své jízdě jíst, pít, kouřit nebo telefonovat a měli by se plně věnovat řízení a svou pozornost dopravnímu značení.