Cizinec si užil pohostinnosti hotelu, ale na zaplacení neměl

Cizinec si užil výlet v lázeňském městě ve velkém stylu. Do Karlových Varů se nechal odvést taxíkem, ubytoval se v hotelu, vypil celý obsah minibaru, který měl na pokoji, a v místní restauraci se bohatě najedl. Potíž nastala při srovnávání účtů. Muž totiž moc dobře věděl, že nemá na zaplacení.

Drzost některých podvodníků nezná mezí. „To dokazuje i případ z úterý 9. července, kterého se měl dopustit 39letý cizinec,“ sdělila policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Ten se měl nechat přepravit vozidlem taxi služby z Děčína do Karlových Varů na náklady jednoho karlovarského hotelu, kde se následně ubytoval. Během noci měl na pokoji vypít veškeré alkoholické nápoje z minibaru. Uvedeného jednání se dopustil přesto, že věděl, že nemá finanční prostředky na zaplacení pobytu a útraty v hotelu. Následující den, a opět bez peněz, navštívil místní restauraci. Útratu, která činila necelé dva tisíce korun, neměl čím zaplatit,“ informovala. V obou případech způsobil celkovou škodu kolem 10 tisíc korun.

Jeho výlet za zábavou bez peněz pro něj skončil na policejním oddělení v Karlových Varech. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu podvod, za který mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.