Pomozte při pátrání. Muž s pistolí v ruce požadoval po obsluze obchodu peníze

Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli loupežného přepadení. Událost se stala v Aši Doubravě v pátek 12. července v pravé poledne. S pistolí v ruce požadoval pachatel vydání peněz. Z obchodu si odnesl přibližně 800 euro.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. „Žádáme náhodné svědky, kteří v pátek 12. července 2019 kolem poledne procházeli obcí Doubrava a mohli by poskytnout informace, které by kriminalistům pomohly s dopadením pachatele, aby zavolali na linku 158 nebo se obrátili na nejbližší policejní služebnu,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Dále žádáme řidiče vozidel, kteří mají ve svých vozidlech kamerové zařízení a projížděli v danou dobu tímto místem, aby se i oni přihlásili na linku 158. Jejich kamerové záznamy by taktéž mohly přispět k objasnění tohoto případu,“ doplnila.

Loupežného přepadení se měl dopustit dosud neznámý maskovaný pachatel, jenž byl přibližně 180 cm vysoké postavy a byl oblečen do teplákové soupravy s kapucí tmavé barvy. V ruce měl držet krátkou střelnou zbraň, se kterou mířil na obsluhu prodejny a požadoval po ní vydání peněz. Prodavačka mu z obavy o svůj život a zdraví vydala necelých 800 euro a muž poté utekl z prodejny pryč. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob.