Celníci opět zajistili zboží na tržnici. Prodejci jsou nepoučitelní

Karlovarští celníci při třech červnových kontrolách na tržnici Asia Dragon Bazar na Svatém Kříži zajistili zboží za více než 25 milionů korun. I přes neustálé kontroly, trhovci jsou stále nepoučitelní.

Foto: Celní správa – ilustrační

„V prostorách před stánky i v nich zajistili celníci více než 5 600 kusů textilu, galanterního zboží a hodinek, jež vykazovaly znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví,“ uvedla zástupkyně tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková. „Stánkaři zboží nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Nike, adidas, Calvin Klein, Mammut, GUCCI, Michael Kors, Lacoste, MCM, Armani, Polo, Cartier, Breitling, Rolex a další, kdy hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila více než 25 milionů korun,“ doplnila.

U jedné z kontrol našli celníci zboží také ve skladovacím prostoru, kde obchodníci nabízejí zboží vybraným zákazníkům, a který nestihli při příjezdu celníků zavřít. Sklad byl napěchován textilem, kabelkami, peněženkami, opasky a dalším zbožím.

„Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. Karlovarští celníci budou v kontrolách tržnic pokračovat i nadále,“ dodala.

Od začátku letošního roku zabránili pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj prodeji padělků či napodobenin zboží, jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující téměř 100 milionů korun.