Na Chebsku a Sokolovsku skončilo v rukou kriminalistů šest dealerů drog

V regionu je díky práci kriminalistů o několik dealerů drog méně. Zajistili u nich navíc drogy i několik milionů korun. Šest lidí ve věku od 35 do 48 let je obviněno, tři z nich ze zvlášť závažného zločinu. Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí tří obviněných do vazby, který jej akceptoval. Soudce všechny tři obviněné poslal do vazební věznice.

Boj proti drogové kriminalitě v Karlovarském kraji stále pokračuje. „Důkazem toho je rozsáhlý policejní zákrok, který se uskutečnil v úterý 25. června na Sokolovsku a Chebsku a zadrželi při něm kriminalisté celkem šest osob,“ vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Během téhož dne provedli téměř desítku domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor, při kterých zajistili zhruba 70 gramů pervitinu určeného k další distribuci a finanční prostředky ve výši více než 2 miliónů korun pořízené z prodeje drog. Dále zajistili také velké množství výpočetní techniky a komunikačních zařízení používaných k distribuci drog,“ uvedla.

Den poté, ve středu 26. června, kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje obvinili celkem šest osob ve věku od 35 až do 48 let. „Tři z nich ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, neboť jeden byl za stejný trestný čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán a dva spáchali čin ve značném rozsahu. Zbylé tři ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dva obvinění si navíc vyslechli i obvinění ze spáchání přečinu vydírání,“ upřesnila policejní mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí třem obviněným trest odnětí svobody až na pět let, dalším třem až na deset let.