Celníci zajistili další nelegální automaty. Provozovateli hrozí vysoká pokuta

V polovině června zajistili karlovarští celníci v chebské herně šest nelegálních hracích automatů v hodnotě 600 tisíc korun. Provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun.

Celníci kontrolovali provozovnu v Chebu, kde zjistili, že provozovatel umožňuje hrát hazardní hry, ke kterým nebyla udělena povolení dle příslušného zákona. „Zajistili šest nelegálních herních technických zařízení, typu Diamond Horse Logic a Novoline, v hodnotě 600 tisíc korun,“ informovala zástupkyně tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková. 

Nelegální automaty celníci z provozovny odvezli do skladu celní správy. „Zjištěná porušení zákona předali na právní oddělení, kde budou projednána v rámci správního řízení, při němž provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a zabrání či propadnutí veškerého herního zařízení, jež k provozování nelegální hry sloužilo. Po pravomocném rozhodnutí budou nelegální automaty zlikvidovány,“ doplnila mluvčí. 

Od začátku roku provedli karlovarští celníci téměř 70 kontrol hazardu, z nichž bylo 38 pozitivních. Celkem zajistili 36 nelegálních herních zařízení v celkové hodnotě téměř čtyři miliony korun.

V pátrání po nelegálním hazardu v regionu budou karlovarští celníci pokračovat i nadále.