Loupež v Chebu: Muž ženu okradl a vážně zranil 

Až na dvanáct let by mohl jít do vězení muž, který před několika dny oloupil a vážně zranil ženu v Chebu. Okradl jí o peníze a mobilní telefon. Díky všímavým sousedům, kteří slyšeli ženin křik a přispěchali na místo, agresor utekl.

Kriminalisté pětačtyřicetiletého muže obvinili z loupeže. Státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který jej akceptoval. Během dnešního dne soudce rozhodne, zda jej pošle do vazební věznice.

„V noci ze dne 18. na 19. června 2019 došlo v Chebu k zvlášť závažnému zločinu loupeže, kterého se měl dopustit pětačtyřicetiletý muž,“ vysvětlila policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Krátce před půlnocí měl v okrajové části Chebu fyzicky napadnout údery do hlavy sedmatřicetiletou ženu. Ta se snažila z místa utéct, ale útočník ženu pronásledoval. Když ji dostihl, opět na ni zaútočil údery dosud nezjištěným předmětem do hlavy. Snažil se jí vzít batoh s vyšší finanční hotovostí, až se mu to nakonec podařilo a z místa utekl. Zraněné ženě přišli na pomoc svědci, kteří v místě slyšeli křik. Poskytli jí první pomoc a zavolali na policii. Dle popisu, který kriminalistům žena uvedla, byl po krátké době pachatel dopaden. Napadením ženě způsobil velmi závažné poranění v oblasti hlavy, se kterým musela být hospitalizována v nemocnici,“ doplnila mluvčí.

Za tento čin hrozí muži trest odnětí svobody na pět až dvanáct let.