Půjčil si 850 tisíc, které nesplácel. Teď mu hrozí až osm let ve vězení

Až na osm let by mohl jít do vězení jednačtyřicetiletý muž z Chebska. Aby dostal úvěr, uvedl nepravdivé údaje. Půjčka mu byla schválena, ale splácení ho bavilo jen několik málo měsíců. V případě prokázání viny by mohl muž prožít dlouhých osm let za mřížemi.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání zločinu a přečinu úvěrového podvodu.

„Muž měl v první polovině roku 2016 žádat jednu z finančních společností o poskytnutí úvěru,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Při žádosti měl poskytnout dokumenty, ve kterých byly ovšem uvedeny nepravdivé údaje, které měly výrazný vliv na posouzení bonity klienta a tím tedy na poskytnutí požadovaného úvěru, který mu byl nakonec schválen. Muž měl poskytnutý úvěr splácet v pravidelných měsíčních splátkách, ovšem tak měl učinit pouze od prosince roku 2016 do května roku 2017, poté již půjčku nesplácel,“ upřesnil.

V polovině února minulého roku měl navíc muž v jiné finanční společnosti žádat o další úvěr a také v tomto případě měl předložit dokumenty s nepravdivými údaji. „Po tomto zjištění mu společnost měla nabídnout půjčku s nižší částkou, než muž původně požadoval a ten nakonec od žádosti ustoupil,“ dodal mluvčí.

Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 850 tisíc korun.