Bourali pod vlivem alkoholu. Jeden nadýchal přes 3 promile

S pořádnou dávkou alkoholu a velkou drzostí sedl šedesátiletý muž za volant a vyjel v Aši na cesty. Nemohlo to skončit jinak než nehodou.  Policisté mu naměřili více než tři promile. Druhý řidič nedal u Františkových Lázní přednost a došlo ke srážce. U něho byla zjištěna hladina alkoholu v krvi přes jedno promile. Po provedených úkonech šoférům bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Mladšímu muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Starší řidič může jít až na tři roky do vězení.

Policisté z chebského dopravního inspektorátu řešili na konci dubna letošního roku dopravní nehodu v Aši. „K té mělo dojít tak, že šedesátiletý muž měl osobním automobilem značky narazit do zaparkovaného vozidla, které poškodil. Po příjezdu policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,34 a 3,29 promile,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Ve druhé polovině května letošního roku měl osmačtyřicetiletý muž jet s vozidlem směrem na Františkovy Lázně, kde se v křižovatce střetl s druhým osobním automobilem. „Dopravní nehodu měl zavinit osmačtyřicetiletý muž, který nedal při odbočování vlevo protijedoucímu vozidlu přednost. Také po této dopravní nehodě se řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u osmačtyřicetiletého muže vyšla s pozitivním výsledkem 1,03 a 1,06 promile,“ doplnil mluvčí.

Policisté oběma řidičům zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Následně se oba podrobili lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.