Muž ukradl kuřecí řízky, žena tašku s cigaretami

V minulých dnech řešili chebští policisté mimo jiné i několik případů krádeží. Sedmatřicetiletý muž si v jednom z chebských obchodů tak dlouho prohlížel kuřecí maso, až neodolal a strčil ho do batohu. Pokladnou prošel bez zaplacení. Ostraze prodejny ale neunikl. Další krádež má na svědomí třiapadesátiletá žena. Ta však předvedla kromě krádeže i sportovní výkon. Cizinci vytrhla tašku, ve které měl cigarety, a z místa utekla. Ale jak známo, lež má krátké nohy a zlodějina to má podobně – daleko se nedostane. Muži i ženě teď hrozí vězení.

Chebští policisté sdělili sedmatřicetiletému muži i čtyřiapadesátileté ženě podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Sedmatřicetiletý muž z Teplé měl v pondělí 10. června ve večerních hodinách navštívit jeden z obchodních domů v Chebu. „Tam si měl prohlížet zboží v regálech a nakonec z chladicího boxu odcizit dvě balení kuřecích řízků, které si uschoval do svého batohu. Následně měl projít bez zaplacení prostorem pokladen, ale u vstupních dveří ho zastavila ostraha prodejny, která okamžitě přivolala policejní hlídku,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Muži z Teplé hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za stejný trestný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

„Na konci května letošního roku měla čtyřiapadesátiletá žena přistoupit v Chebu k jednatřicetiletému cizinci, kterému měla zezadu vytrhnout igelitovou tašku se dvěma kartony cigaret. Poté měla žena i s odcizenou taškou z místa utéct a cizinci tak způsobit škodu téměř dva tisíce korun,“ doplnil mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na dva roky.