Po lesích i divokým Údolím Teplé se projdou milovníci přírody

Vycházka do území divoké soutěsky řeky Teplé je připravena pro všechny milovníky přírody. Trasa je zavede v sobotu 15. června od 9.30 hodin ze zastávky Louka přes část panoramatické stezky v PR Údolí Teplé na vlakové nádraží Bečov nad Teplou – změna trasy vyhrazena; délka cca 8 km; středně náročné – místy procházení terénem a stoupání do svahu. Průvodci budou Jana Rolková a Tomáš Fiala ze Správy CHKO Slavkovský les.

Foto: Ilustrační

Účastníci také nahlédnou do nepřístupného území údolí meandrující řeky, kde se snoubí lidské výtvory s výtvory přírodními. Představeny budou zachovalé lesy i ty kulturní ohrožené kůrovcem. Nebude chybět povídání o lesnickém hospodaření v minulosti a dnes. K vidění budou zajímavé vzácné druhy rostlin a s trochou štěstí se zájemci setkají i se zdejšími vzácnými živočichy žijící v místní přírodní rezervaci a evropsky významné lokalitě.

Doprava tam: vlak Mariánské Lázně (8:30) – Louka u Mariánských Lázní (9:05), vlak Karlovy Vary (8:59) – Louka u Mariánských Lázní (9:35). Doprava zpět: vlak Bečov nad Teplou (15:32 nebo 17:37) – Mariánské Lázně (16:16 nebo 18:21), vlak Bečov nad Teplou (15:18 nebo 17:23) – Karlovy Vary (15:48 nebo 17:53).

Poznámka: Nutné oblečení a obuv do terénu, dále svačinu a dostatek tekutin na celý den.