Za hmyzem se vydají zájemci do Tří Seker

Přírodovědná procházka za hmyzem v ostrém předělu mezi dvěma biotopy – ta je přichystána na pátek 14. června. Zájemci se sejdou 15.45 na parkovišti u fotbalového hřiště ve Třech Sekerách. Průvodci budou Libor Dvořák a Kateřina Dvořáková. Zajištěn je také doprovodný program pro děti formou tematických her a pracovních listů pro předškolní i školní děti. Trasa je nenáročná a určitě se nudit nebudou.

Foto: Ilustrační

Zájemci půjdou asi 1 kilometr spíše mimo cesty, ale nikoliv složitým terénem (délka cca 2–3 hodiny). Ostrý předěl mezi dvěma různými biotopy často hostí zajímavé spektrum hmyzu. Účastníci zhlédnou, co žije na okraji pole, meze a takzvané rozptýlené zeleně na okraji Tří Seker. Uvidí také hmyz ukrývající se pod kameny, žijící na vegetaci při zemi, ale i na jehličnatých a listnatých stromech. Pokud zbude čas, zaloví si i v Přírodní zahradě.

Průvodce: Libor Dvořák – Tři Sekery a Mgr. Kateřina Dvořáková – ZO ČSOP Kladská

Kontakt: L. Dvořák, tel.: 608 172 434

Doprava: tam: bus Mariánské Lázně, aut. stan. (15:20) – Tři Sekery (15: 45). Doprava zpět: bus Tři Sekery (17:33 nebo 18:58) – Mariánské Lázně, aut. stan. (17:55 nebo 19:20).