Jazzové lázně nabídnou přehlídku špičkové světové hudby

Jazzové lázně po roce na týden rozezní mariánskolázeňskou kolonádu. Na letošní již 19. ročník mezinárodního hudebního festivalu, který se uskuteční v době od soboty 22. do soboty 29. června, vybrali organizátoři opět špičkovou hudbu.

Jazzové lázně zahájí Barbora Vágnerová, kterou doprovodí J. J. Jazzmen Praha. Barbora se věnuje jazzu, blues a swingu už od dětství a nejen skalní milovníci tohoto žánru se s ní mohou potkat ve všech renomovaných pražských klubech a na jazzových a dixielandových festivalech.

Jaký by to by festival jazzové hudby, kdy chyběli The Dixie Hot Licks. protože když nemůže muzikant do New Orleans, musí New Orleans k muzikantovi. The Dixie Hot Licks je plzeňská dixielandová kapela s repertoárem těch nejlepších, nejveselejších i nejsmutnějších, nejrychlejších i nejpomalejších, nejinteligentnějších i nej(s)prostších,nejdurovějších i nejmollovějších, nej… i nej… skladeb, jež vás přenesou do Basin Street, Bourbon Street, na Royal Gerden, ale i do Moskvy, Arábie, do Číny i Indie. Tradjazzový říz je prostě zaručen.

Posluchači se mohou těšit například také na dvacetičlenný jazzový bigband složený z mladých a zapálených jazzmanů z Chebu Jazz Bing Gang. Jak o sobě prohlašují nejen, že  dobře a zajímavě hrají moderní i tradiční jazz, ale ještě navíc dobře vypadají.

Pozvání na festival přijal také speciální host, který přijede až z amerického Baltimoru – The Baltimore Symphonic Band. Symfonický orchestr byl založen v roce  1981 při Community College of Baltimore v Essexu. Je složen z profesionálních i amatérských hráčů všech věkových kategorií, z různých hudebních prostředí, které spojuje jedno, a to láska k hudbě. Repertoár orchestru zahrnuje širokou škálu stylů od pochodové hudby až po klasická symfonická díla. Další hudební lahůdkou bude Big Band Trumpets, jediný orchestr na světě, který se stabilně vystupuje ve složení trumpetová sekce.

Koncerty na lázeňské kolonádě budou zdarma

BARBORA VÁGNEROVÁ a J. J. JAZZMEN PRAHA

Sobota 22. 6. 2019 * 15 hodin * lázeňská kolonáda

BIG BAND TRUMPETS

Neděle 23. 6. 2019 * 15 hodin * lázeňská kolonáda

DÁJA ŠIMIČKOVÁ & SHADDE YADDA QUARTET

Pondělí 24. 6. 2019 * 15 hodin * lázeňská kolonáda

PETRA ERNYEI & JAZZ SIX

Úterý 25. 6. 2019 * 15 hodin * lázeňská kolonáda

THE DIXIE HOT LICKS

Středa 26. 6. 2019 * 15 hodin * lázeňská kolonáda

LUCIE VÍŠKOVÁ & JAZZ CAKES

Čtvrtek 27. 6. 2019 * 15 hodin * lázeňská kolonáda

JAZZ BIG GANG

Pátek 28. 6. 2019 * 15 hodin * lázeňská kolonáda

Další koncerty v rámci festivalu

ZÁPADOČESKÝ SYMFONICKÝ ORCHESTR & HOSTÉ

Pátek 28. 6. 2019 * 19.30 hodin * Společenský dům Casino

Vstup: 200 – 500 Kč

THE BALTIMORE SYMPHONIC BAND (USA)

Sobota 29. 6. 2019 * 19 hodin * lázeňská kolonáda

Vstup: zdarma