Městští policisté si došlápnou ty, kteří dělají nepořádek na pěší zóně

Trpělivost došla chebským strážníkům s těmi, kteří dělají nepořádek na pěší zóně. Každé ráno tam nacházejí zbytky potravin, nápojů i odpadků. Městská policie proto zvyšuje kontroly dodržování městských vyhlášek o veřejném pořádku právě v lokalitě pěší zóny. Kontroly jsou a budou prováděny před všemi provozovnami v uvedené lokalitě.

„Z důvodu nepořádku a protiprávního jednání ze strany občanů na pěší zóně, třída Svobody, které se odehrávají hlavně v nočních hodinách o víkendech, Městská policie Cheb realizuje bezpečnostní opatření,“ vysvětlila tisková mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

Toto opatření se týká kontrol, které jsou zaměřeny na dodržování veřejného pořádku a obecně závazných vyhlášek města Chebu, zejména vyhlášky č. 3/2008 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na vymezených veřejných prostranstvích.

„Podle slov členů vedení města je již nepřípustné dále tolerovat znečišťování pěší zóny! Posílené hlídky strážníků se také zaměřují na konzumaci alkoholu mladistvých,“ upřesnila mluvčí.