Náklad s odpadem se vysypal na autobusovou zastávku. Naštěstí nebyl nikdo zraněn

Pravděpodobně rychlá jízda do zatáčky a špatně upevněný náklad stály za nehodou v Karlových Varech. Obsah z převáženého kontejneru se vysypal na zastávku. Naštěstí tam v tu chvíli nikdo nebyl. S řidičem policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla negativně. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 70 tisíc korun.

Foto: fb stránky HZS Karlovarského kraje

„Ve středu dne 5. června řídil v dopoledních hodinách 50letý řidič nákladní vozidlo v ulici Dalovická,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Za sjezdem na silnici I/6 zřejmě nepřizpůsobil rychlost v zatáčce a vzhledem k tomu, že neměl nejspíš dostatečně zajištěný převážený náklad, došlo k jeho uvolnění, a to převrácení převáženého kontejneru na chodník a autobusovou zastávku. Odpadový materiál, který byl v něm převážen, se vysypal na chodník,“ dodala. 

„Aby hasiči měli jistotu, že pod kontejnerem není žádná zavalená osoba, musel kontejner zvednout jeřáb. Poté bylo možné dokončit průzkum a s jistotou konstatovat, že nehoda je bez zranění,“ sdělil mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal. Po dobu zásahu byl provoz v místě nehody omezený.

Naštěstí se zde nikdo nenacházel a nedošlo k žádnému zranění.