Dopravní nehodu motorkář nepřežil. Bouralo se také na kolejích

Jeden lidský život si vyžádala dopravní nehoda nedaleko Bochova. Motorkář zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a havaroval. Další událost řešili nejen policisté na Žluticku, kde došlo ke střetu osobního auta s vlakem. Tady naštěstí nedošlo k újmě na zdraví.

V úterý dne 4. června došlo na silnici mezi obcemi Kozlov a Teleč u Bochova k tragické dopravní nehodě. „Krátce po 18. hodině tudy projížděl třicetiletý muž na motocyklu značky Suzuki. Při projíždění levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy, uvedl motocykl do smyku a následně havaroval. Při dopravní nehodě řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ vysvětlila policejní mluvčí Zuzana Týřová. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 90 tisíc korun. Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.

Ve stejný den a téměř ve stejný čas došlo k dopravní nehodě osobního automobilu s vlakem. „Osmadvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Škoda po silnici ve směru od Chyše na Žlutice. Před železničním přejezdem zřejmě nerespektoval dopravní značení „Stůj, dej přednost v jízdě“, nejspíš se dostatečně nerozhlédl na obě strany a vjel na něj, přičemž nedal přednost právě projíždějícímu vlaku. Došlo ke střetu a naštěstí nedošlo k žádnému zranění, ani u řidičů či cestujících ve vlaku,“ uvedla Zuzana Týřová. S oběma řidiči provedli policisté orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla negativně. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 165 tisíc korun. Případ je nadále v šetření policistů.

Foto: Policie ČR